Etichete
boli machiaj revelion ingrijire frumusete moda iarna igena curatenie spalare sanatate boli sexuale tratament simtome perversiuni sex gimnastica cum sa ai grija de tine copii cadouri mos craciun sarbatori sarbatoare perle glume bancuri ruj stil tratament naturist dureri orgasm ten apa par frumos par sanatos petrecere distractie relaxare ochii frumosi soare pedichiura sarcina mamici tratamente naturiste natura frmusete tineri parinti relatii adolescenta iubire cuplu pubertate adolescenti cupluri petreceri artistic subcultura influente imagine feminitate relatie vara naturist alimentatie inventii maini frumoase picioare frumoase cuplurii casatorie natural tendinte placere grija
Newsletter
Pentru articole pe mail introdu adresa ta de e-mail aici:
Sondaj de opinie
Sunteti pentru eutanasierea cateilor fara stapan?

   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului

Viata sexuala

Tags:  sex   orgasm   relatii   cupluri
S-a constatat ca intre maturitatea psihica si maturitatea sexuala a fetelor si baietilor exista un decalaj de citiva ani. Impulsul sexual la fete are un alt specific, o alta caracteristica comparativ cu cel al baietilor. Fetele au o anumita delicatete, tinzind in general mai tardiv catre actul sexual, ni timp ce tinerii trecuti de 18 ani, tind catre o deconectare sexuala legata  mai ales de o descarcare hormonala ,

Pentru rezolvarea acestei probleme sexuale dificile s-au facut diverse propuneri, ca, de exemplu, realizarea unor casatorii timpurii, sperindu-se ca in acest caz se vor reduce relatiile sexuale cu schimbari foarte frecvente de parteneri. S-a adus ca argument faptul ca dupa o experienta generala fetele de 18—19 ani care nasc pentru prima data fac copii sanatosi. Fata de aceste pareri exista numeroase argumente contrarii. Nu trebuie sa se uite ca acesti tineri care vor sa-si intemeieze o familie trebuie sa studieze, sa-si insuseasca o profesie, iar aparitia unui copil poate deregla activitatea profesionala a mamei timp de circa un an si jumatate din cauza sarcinei, nasterii si perioadei de alaptare.

In legatura cu viata sexuala s-au formulat urmatoarele intrebari cu raspunsurile de rigoare
Fete
1.    Este daunator devreme ?    Da
2.    Este daunator tirziu ?    Nu
3.    Este folositor devreme ?    Nu
4.    Este folositor tirziu ?    Da
Baieti
1.    Este daunator devreme ?    Nu
2.    Este daunator tirziu ?    Nu
3.    Este folositor devreme ?    Nu
4.    Este folositor tirziu ?    Da
1.    Este daunatoare devreme viata sexuala la fete ? Da.

Inceperea unei vieti sexuale devreme duce la o deviere a preocuparilor fetei spre relatii sexuale. In aceste conditii se observa o reducere a preocuparilor pentru pregatirea profesionala si o crestere a preocuparilor pentru o cit mai intensa viata sexuala in cele mai multe cazuri cu parteneri multiple Aceasta schimbare rapida uneori a partenerilor duce la degradarea sentimentului de dragoste, psihologia acestor tinere apropiindu-se de aceea a unor femei cu citeva decenii mai in virsta si cu o experienta de viata ne-reusita. Aceste tinere, devenite femei inainte de vreme, vor resimti pe plan psihic toata viata absenta unei adolescente adecvate. In cazul cind devin mame, dezvoltarea fizica este mult incetinita.

2.    Este daunatoare tirziu viata sexuala la fete ? Nu.
Inceperea vietii sexuale tirziu nu este daunatoare pentru o fata, dezvoltarea organismului acesteia, in ansamblu, nesuferind tulburari. Nu trebuie confundata aceasta problema cu alta, daca o fata trebuie sa ramina fata pentru totdeauna. Numai maternitatea este aceea care transforma pe fata in femeie. O fata nu devine cu adevarat femeie prin simplul contact sexual, ci numai atunci cind devine gravida, naste un copil, il creste si il educa.
O fata va trebui sa intretina relatii sexuale numai cu acel tinar pe care 1-ar putea recunoaste ca tata al copiilor si pe care 1-ar putea stima si dori ca sot. Dar o asemenea certitudine nu poate fi dobindita in anii adolescentei, ci numai ceva mai tirziu. Desigur ca, o fata se poate insela in aceasta privinta si mai tirziu, chiar dupa 20 de ani, trebuie luate insa toate masurile ca acest lucru sa nu se intimple.

3.    Este folositoare devreme viata sexuala la fete ? Nu.    
Nu este folositor ca o fata sa inceapa viata sexuala devreme, intrucit
activitatea glandelor endocrine se poate desfasura si fara acest inceput de
viata sexuala.

4.    Este folositoare tirziu viata sexuala la fete ? Da.
Este folositor ca o fata sa inceapa viata sexuala mai tirziu, cind organismul este dezvoltat, putindu-se maturiza deplin cu toate caracteristicile pe care le presupune frumusetea feminina.

5.    Este daunatoare devreme viata sexuala la baieti ? Nu.
Tinarului nu-i dauneaza inceperea timpurie a vietii sexuale, ii pot fi
daunatoare insa excesele.

6.    Este daunatoare tirziu viata sexuala la baieti ? Nu.
De asemenea nu este daunator ca tinarul sa-si inceapa viata sexuala mai tirziu. Acest lucru este chiar avantajos atunci cind trebuie sa faca fata unor probleme importante, ca, de exemplu, pregatirea lui profesionala.

7.. Este folositoare devreme viata sexuala la baieti ? Nu.
Nu este folositor pentru un tinar daca incepe viata sexuala devreme, intrucit pentru majoritatea tinerilor de 14—18 ani nevoia aceasta nu este asa de mare, incit sa nu poata fi stapinita. Ea nu este imposibil de inhibat, daca tinarul duce o viata organizata, fara excitatii sexuale inutile. Se apre-ciaza ca in majoritatea cazurilor tinerii nu ci§tiga nimic daca incep foarte devreme viata sexuala.

8. Este folositoare tirziu viata sexuala la baieti ? Da.
Este indicat si folositor ca tinarul sa a§tepte sa inceapa viata sexuala mai tirziu, dupa 18 ani. In general, acest lucru reprezinta un avantaj pentru tinar, care nu va fi preocupat prea devreme de problemele sexuale si nu se va abate de la indatoririle sale cele mai importate privind pregatirea sa profesionala.

Reiese ca pentru fete este   recomandabil  sa-si   amine  viata  sexuala
regulata pina dupa virsta de 18—20 de ani .
Pentru tineri aceasta aminare, de asemenea, nu este deloc daunatoare. Se considera ca viata sexuala se poate incepe in momentul cind s-a produs o maturizare somato-psihica a organismului.

Trebuie sa tinem seama de acest lucru, intrucit viata sexuala inceputa prea devreme poate produce perturbari in dezvoltarea morfo-functionala a organismului, prin stimularea precoce a secretiei testiculare, ovariene si implicit tiroidiana si suprarenale. Se accelereaza dezvoltarea caracterelor sexuale secundare, dezvoltarea somatica fiind diminuata, constatindu-se perturbari, in special, la nivelul cartilagiilor de crestere.
In plus, directionarea activitatii nervoase spre aspectele sexuale, diminueaza dezvoltarea si maturizarea pe plan psihic, interesind unele f unctii cu importanta deosebita pentru activitatea instructiv-educativa, ca : atenta, memoria, gindirea logica etc.

S-a recomandat ca aceasta activitate sexuala sa se inceapa numai in cazul unei depline maturizari, ceea ce corespunde la 21—25 ani la baieti, iar la fete la 18—22 ani .
Atitudinea fata de comportamentul sexual al diferitelor persoano si fata de activitatea de procreere variaza foarte mult de la o colectivitate la alta si, de asemenea, de-a lungul timpului. Acest aspect este valabil si pentru comportamentul sexual al adolescentilor.
Mai trebuie mentionat ca, in special, in centrele populate urbane adolescentii au trebuit sa se adapteze la un ansamblu de relatii interpefsonale mult mai largi si mult mai complexe decit acelea pe care le-au cunoscut tinerii in trecut. Deseori ei fac aceste legaturi interpersonale fara a fi intotdeauna ghidati in modul eel mai corespunzator si in multe cazuri ajung sa adopte modelul de comportament pe care-1 au la dispozitie in mediui social in care traiesc si lucreaza. Aceste modele au uneori obiceiuri si comportamente bizare, de multe ori discutabile sau chiar nocive, contribuind adesea la sustragerea adolescentilor de sub influenta adultilor si a mediului familial. Relatiile interumane intre tineri si tinere se realizeaza in cadrul procesului instructiv-educativ, in invatamintul liceal, universitar si bine-inteles in productie.

De cele mai multe ori, participarea parintilor la selectarea cunostin-telor, prietenilor sau prietenelor este inexistenta. Sint cazuri, mai rare cind tineri sau tinere isi invita acasa la ei prieteni sau prietene in prezenta parintilor, ascultind si parerea acestora, dar de cele mai multe ori acest lucru nu se intimpla. In cadrul diseutiilor pe care le poarta tinerii intre ei sau citeodata tinerii cu adultii se aminteste frecvent de „dreptul la dragoste" al acestora .
 
Obligatiile pe care le implica viata sociala arata ca fiecarui drept ii corespunde o indatorire, astfel incit acest „drept la dragaste" presupune din partea tinarului sau tinerei indatorirea de a iubi si de a fi raspunzator fata de celalalt partener. Enuntarea acestui drept si obligatia acestei indatoriri de a iubi presupune o sinceritate absoluta fata de persoana iubita. A limita acest „drept la dragoste" la simplul contact sexual reprezinta o renuntare si o poluare a tot ceea ce notiunea de dragoste are mai frumos, mai sublim si mai elevat, erotismul uman constituind mai mult decit o simpla satisfacere a motivatiei sexuale prin actul copulator.

Principalul obiectiv al casatoriei, al intemeierii unei .familii trebuie sa constea in dorinta permanenta, reciproca, atit a femeiei cit .si a barbatului ca printr-un comportament corespunzator din toate puncte de vedere, inclusiv cel sexual, sa-si ofere unul altuia o stare de fericire le optimism si multumire un timp cit mai indelungat, intr-o stare de sanatate cit mai perfects.

Trebuie avuta in vedere si parerea, deseori gresita, care s-ar putea forma prin intermediul unor productii literare si cinematografice ce par a ilustra ideea facila ca prin casatorie, indiferent cind si cum, se realizeaza o existenta fara obligatii, un adevarat „paradis" al dragostei. Tinerii trebuie sa stie de la inceput si sa fie pregatiti ca viata in familie constituie o problema delicata, dificila si complexa, cu o dinamica proprie existentei umane, avind o mare parte de adevar, afirmatia, ce ar parea hazardata, a lui Balzac, care spunea : „Casatoria este o stiinta". Ignorarea acestor aspecte poate duce la casatorii nereusite sau in deriva. Nu sint rare cazurile cind diferentele de temperament, de educate, de preocupari ale partenerilor, de mediui social din care acestia provin sau isi duc activitatea creeaza contraste, care, agravate progresiv, pot genera stari conflictuale grave, ajungind pina la divort.

 IN  evolutia relatiilor interumane legate de intemeierea unei familii se nientioneaza ca in matriarhat femeia cauta cucerirea barbatului, in timp ce in patriarhat barbatul este cel care cauta sa cucereasca femeia.

In societatea contemporana, in care atit barbatul cit si femeia au drepturi egale, in functie de imprejurari, tinarul poate cere fata in casatorie, dar si tinara, in mod foarte deschis si sincer, poate avansa aceasta cerere. In aceste cazuri, ambii componenti ai unei familii pot avea un rol activ in alegerea partenerului sau partenerei.

Aceasta modalitate de comportament in realizarea unei casnicii, difera in functie de diverse zone geografice, de apartenenta la diferite grape sociale, de obiceiuri, de traditie etc.

In perioada care precede casatoria, ambii parteneri cauta sa realizeze o cit mai buna cunoastere reciproca. Intrucit este vorba de alegerea unui partener sau partenere pentru o viata intreaga se impune o cunoastere cit mai amanuntita a caracterului si personalitatii fiecaruia pe baza unei analize lucide, reciproce.

Tinerii vor alege cu atentie distractiile, plimbarile, cautind sa corespunda, cit mai mult dorintelor si preferintelor fiecaruia, incit sa nu existe posibilitatea unor discordante sau neintelegeri atit din partea fetei cit si a baiatului. Aceste tatonari comportamentale au un rol deosebit de important pentru armonizarea punctelor de vedere in dinamica familiala, dupa intemeierea casatoriei.

Ambii parteneri vor trebui sa acorde o atentie particulara evitarii unei tendinte egoiste unilaterale care poate genera discordante de pareri sau chiar stari conflictuale, cu antipatii reciproce. Totodata trebuie amintita necesitatea unei atitudini de bunavointa, amabilitate §i intelegere fata de opiniile celuilalt partener, c'autindu-se solutionarea parerilor pe baza de argumente logice, iar nu pe considerente de ambitii.

Se poate intimpla ca in perioada care precede casatoria relatiile din-tre tineri sa scoata la iveala deosebiri profunde in ceea ce priveste con-ceptia despre viata, despre familie, despre casatorie etc., aspecte care au fost camuflate de prezenta primelor manifestari de dragoste. In aceste con-ditii se recomanda o analiza atenta, lucida a acestor divergente si daca este cazul sa se recunoasca deschis imposibilitatea intemeierii unei familii. Tinerii vor putea lamine buni prieteni, colegi sau tovarasi de munca, dar nu parteneri peixtru realizarea unei casatorii care sa reziste tuturor dificultatilor pe care le implica dinamica vietii conjugale. Tinerii trebuie convinsi ca o adevarata cunoastere reciproca nu se poate realiza intr-un timp scurt, intr-o seara, la discoteca, la un spectacol, la dans etc., asa cum se intimpla uneori si avind ca rezultat aparitia unor casatorii pripite si de obicei foarte fragile.

In perioada aceasta de cunoastere reciproca, tinerii trebuie sa acorde  o atentie particulara comportamentului, vestimentatiei, punctualitii etc. camasa curata, o haina bine calcata, un costum ingrijit pot favoriza mteresul fetei. Sa nu se uite ca o prezentare neglijenta la intilnire, cu o vestimentatie dezordonata, nebarbierit poate fi apreciata ca o desconsiderare fata de partenera. De asemenea, prezentarea fetei la intilnire, nepunc-tuala, cu o vestimentatie neadecvata. cu o coafura neingrijita, cu o tinuta uneori excentrica, poate, de asemenea, sa fie interpretata ca o atitudine de nepasare, de indiferenta fata de baiat.

Tinerii trebuie sa tina seama insa ca multe din aceste manifestari reprezinta particularity secundare care se pot indrepta si atenua pina la disparitie in cadrul vietii familiale .
Nu trebuie uitat ca in profilul moral al unei fete sau unui baiat esen-tialul nu va consta in defectele mai mult sau mai putin minore ale parteneruiui sau partenerei, ci in prezenta insusir; intr-adevar pozitive ce intra in ecuatla personala a fiecaruia din ei.

Din aceste considerente, este foarte necesar ca dupa ce s-au cunoscut, inca inainte de casatorie, cei doi tineri care vor sa-si intemeieze o familie sa fie capabili ca in mod lucid, obiectiv, cu spirit critic sa stie sa diferentieze trasaturile pozitive esentiale de cele negative, secundare, din personalitatea celuilalt.

Numai astfel, printr-o analiza critica, cit mai obiectiva, vor putea sa-si dea seama daca este posibila convietiiirea unuia cu celalalt in cadrul organizat al institutiei casatoriei.
 
 
Tags:  sex   orgasm   relatii   cupluri

Adauga comentariu
Nume:*
E-mail:

Nu va fi facut public
Comentariu:*
Cod de securitate:*
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii

copyright 2008 @ Super distractie. All rights reserved
Made by:
Intelli Solutions